Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personer med kofot synliga efter inbrott

Strax före klockan halv sex på onsdagskvällen såg vittnen hur några mörkklädda personer utrustade med kofot försökte bryta upp en dörr till en föreningslokal på Östermalmsgatan i centrala Västerås.

Annons

När de tre misstänkta inbrottstjuvarna insåg att de var påkomna sprang de från lokalen. Ett vittne följde efter dem en bit innan de försvann ur sikte.

- Polisen larmades men under tiden hann anmälaren tappa bort dem, säger Martina Saghamre, befäl vid polisens länskommunikationscentral i Västerås.

På plats på Östermalmsgatan kunde polisen dock konstatera att det inte syntes några brytmärken på den aktuella dörren. Polisen kontrollerade emellertid flera personer i närheten av platsen men ingen av dem kunde kopplas till något eventuellt inbrottsförsök.

Men, en liten stund senare, strax före klockan sex på kvällen, får polisen ett samtal från boende i en lägenhet på samma gata som just upptäckt att det varit inbrott i deras bostad.

-Det låter för osannolikt att det skulle röra sig om två enskilda händelser, säger Martina Saghamre.

Polisens tekniker har varit i den drabbade lägenheten och gjort en brottsplatsundersökning under kvällen. Eftersom det var så tillrört i våningen är det ännu oklart vad som stulits.

I nuläget finns ingen misstänkt för inbrottet som rubriceras som grov stöld.

Mer läsning

Annons