Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pizzeriabränder på väg att klaras upp

Västmanlandspolisen har nått ett genombrott i utredningen kring de fyra brandattentaten som riktades mot pizzeria Toscana i Västerås under 2008 och 2009.

Annons
Förödelsen var stor efter brandattentatet mot pizzerian i augusti 2008.

På måndagen greps och anhölls en 26-årig västeråsare, misstänkt för i första hand det första attentatet som skedde i mitten av augusti 2008.

Vid den tekniska undersökningen som följde den första branden, säkrade polisens tekniker dna-spår som med största sannolikhet härrörde sig från gärningsmannen.

Först nu har polisen fått träff i dna-registret sedan 26-åringen ”topsats” i en annan utredning. På måndagen togs han in till förhör. Efter förhören anhölls han av vice chefsåklagare Stefan Uttersköld.

Vad 26-åringen sagt i de inledande förhören vill polisen inte gå in på.

Är han även misstänkt för de tre andra attentaten?

- Vi kommer naturligtvis att kolla upp även detta, säger en poliskälla till VLT.

För den tidigare ägaren av pizzeria Toscana, Ramazan Dogan, kommer polisens genombrott som en glädjande nyhet:

- Ja, jag hoppas innerligt att polisen bringar klarhet i vad som hände, säger Dogan, och tror samtidigt att 26-åringen agerat på uppdrag av någon annan:

- Jag har inte en aning om vem han är. Jag tror heller inte han varit kund hos oss utan min övertygelse är att han agerat på uppdrag av någon annan.

Sammanlagt drabbades Toscana av fyra anlagda bränder under perioden augusti 2008 till juli 2009. Vid två av attentaten mer eller mindre totalförstördes restaurangen.

- Det har kostat oss flera miljoner kronor att renovera restaurangen efter alla bränder, konstaterar Ramazan Dogan, som nu hoppas få ett avslut på det hela:

- Jag hoppas verkligen polisen hittat rätt gärningsman.

Annons