Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plats för det nya Lögarängsbadet

Det nya Lögarängsbadet ska bli större och ligga lite närmare vattnet. Men inträdet ska vara billigare än liknande badanläggningar i städer som Örebro och Uppsala.

Annons
Här kan badhuset ligga. I utredningen finns en första skiss. Prislappen (”investeringsbeloppet”) ligger på 352,7 miljoner kronor, men då är också rivningskostnaderna för det gamla badet med. Rivningskostnaderna kan stiga om man hittar farliga material, till exempel asbest, i det gamla huset. Den streckade linjen är det gamla huset.

Det föreslås i den stora Badhusutredningen, som nu är offentlig.

Tanken är att den nya badanläggningen ska ligga i direkt anslutning till det nya utomhusbadet (”Playa del Lögarängen”).

Det ska finnas restaurang och kafémiljöer. Kaféet kan utnyttjas av både inomhus- och utomhusbadare. Gymmet blir kvar i nya lokaler, men får annan ingång.

VLT har redan tidigare kunnat berätta om förslaget att riva det gamla badet. Där huset nu finns ska det bli parkering och plats för människor att sola. Utomhuspoolen ska finnas kvar.

Det nya huset ska ha flera skilda badmöjligheter. En tävlingsbassäng, en multibassäng, en undervisningsbassäng och en hoppbassäng.

Ännu är det osäkert om politikerna kommer att säga ja till förslaget. Om det blir ja tar det tre år innan det nya huset står klart. ”Under byggtiden kan det gamla Lögarängsbadet hålla öppet som vanligt med mindre driftstörningar”, sägs det i utredningen.

Men utredningen pekar också på en viktig sak som måste förbättras: bussförbindelserna. ”Kollektivtrafiken till Lögarängsbadet är inte tillfredsställande.”

Bortom all räddning? Enligt utredarna är anläggningen ”uttjänt och renovering av Lögarängsbadet bedöms inte vara ett rimligt alternativ”. Ett nytt badhus ska byggs bredvid det gamla.

Mer läsning

Annons