Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojkvännen spydde – då sparkade flickvännen honom

Den 34-åriga kvinnan ställde ultimatum för sin dåvarande pojkvän: Han fick inte fortsätta röka spice. När han började må illa under Cityfestivalen 2016 rann sinnet på henne. Det slutade med rättegång i Västmanlands tingsrätt.

Annons

Det är inte klarlagt vad den ungefär jämnårige pojkvännen hade fått i sig den 3 juli 2016 när Cityfestivalen pågick som bäst på kvällen i centrala Västerås.

Enligt vad han själv senare berättade hade han druckit vin och grogg under kvällen och började må illa varpå han kände ett starkt behov av att kräkas. Han ställde sig på alla fyra för att få ur sig det som han uppenbarligen fått för mycket av – och det var i den ställningen hans dåvarande flickvän såg honom.

Hon hade larmats till platsen av en kompis som sagt att hennes pojkvän rökt spice, alltså syntetisk cannabis. Hon hade tidigare ställt ultimatum: Han måste sluta med spice.

Hon frågade den omtöcknade pojkvännen om han rökt spice – och vad som sedan hände är omtvistat.

Flickvännen sade att han tog tag om hennes ben och sade ”hjälp mig”, hon uppfattade honom som psykotisk och kände starkt obehag och ville komma loss varpå hon sparkade för att komma loss, några gånger.

Pojkvännen sade att hon tog sats och sparkade honom i pannan och därefter ett par gånger på kroppen. Av detta fick pojkvännen blåmärken, svullnad och ont några dagar.

Vittnen såg också händelsen och deras berättelser styrker i vart fall att flickvännen sparkat sin dåvarande pojkvän.

Västmanlands tingsrätt har nu dömt den 34-åriga kvinnan till villkorlig dom och dagsböter, 70 à 130 kronor alltså 9 100 kronor. Hon ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till sin ex-pojkvän.

Förhållandet parterna emellan, som enligt bådas uppfattning var stormigt, tog slut en tid efter händelsen.

Mer läsning

Annons