Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: "Vi har en god bild av vad som hänt"

Den 16-årige pojke som misstänks ha dödat en jämnårig flicka på Råby ska i dag höras ingående av polisen om händelsen.

Annons

Han hördes under två timmar i går och gav då en berättelse om dådet.

- Vi har haft en bra dialog med pojken och vi har en ganska god bild av vad som hänt. Vi vill ändå höra honom ytterligare och mer ingående, säger spaningsledare Anders Pommer vid Västeråspolisen till TT.

Polisen har ett tänkbart motiv till mordet men vill inte gå ut och berätta detta.

Anders Pommer vill inte säga om pojken erkänt men enligt uppgifter ska hans försvarare advokat Bertil Josefsson ha sagt att händelsen var en olycka.

Enligt Anders Pommer var de båda ungdomarna bekanta med varandra. Han vill inte uttala sig på frågan om de haft en kärleksrelation.

Flickan hittades död vid 14-tiden i går sedan pojken pekat ut var hon fanns. Hon hade kraftiga skador på kroppen. Pojken skulle tidigare på dagen hämtas till förhör när han frivilligt kom till polishuset.

- Vi mötte honom i dörren. Han mår inte bra, säger Anders Pommer.

Pojken sitter anhållen misstänkt för mord och kommer att begäras häktad, eventuellt på torsdagseftermiddagen.

- Jag kommenterar ingenting, säger åklagare Göran Kastlund.

Pojken tros ha lämnat Råbyskogen i närheten av Stenkumlaskolan mellan klockan 19.30 och 20.30 i tisdags. Han gick till Bäckby centrum och klev där in i en bil som kördes av en kamrat.

- Under promenaden till Bäckby centrum slängde han troligen sin och flickans mobiltelefoner. Vi är intresserade av om någon sett en mörkklädd 16-åring vid den här tiden, säger Västeråspolisens informatör Börje Strömberg.

Förutom förhöret med pojken inriktas polisens arbete nu på att kartlägga flickans bekantskapskrets, främst hennes kontakter med 16-åringen. Många personer ska höras och det är en förklaring till varför polisen inte vill släppa ut några detaljer kring mordet.

Annons