Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånade butik med sonens leksakspistol

Maskerad och utrustad med sonens leksakspistol rånade kvinnan en blomsterbutik. Nu väntar ett och ett halvt år i fängelse.

Annons

Det var strax före stängningsdags den 2 december som den 25-åriga småbarnsmamman rånade Blomhagen på Köpingsvägen.

Hon rusade fram till kassan och riktade pistolen mot en av expediterna samtidigt som hon skrek att hon ville ha pengarna.

Expediten trodde att hon skulle svimma. Under rättegången berättade hon att det var fruktansvärda sekunder, att hon räknade med att bli skjuten och att hon trodde att hon skulle dö.

Samtidigt började hon fylla den plastpåse rånaren haft med sig med pengar. Några sedlar kastade hon dock på disken och när rånaren började rafsa ihop sedlarna försökte expeditens kollega övermanna henne, bland annat genom att vrida loss pistolen ur hennes hand.

Rånaren lyckades slå sig fri, sprang i väg, och hoppade in en bil med bytet på drygt 2 600 kronor. Den andra expediten hann ikapp henne, men blev då hotad med kniv. Hon hann dock skriva upp registreringsnumret på bilen.

25-åringen har erkänt att hon rånat butiken, men att rånet var ett rop på hjälp. Hon kände sig utbränd och i fyra års tid varit ensamstående med två små barn. Hon hade försökt att få avlastning men när det inte gick började hon istället äta antidepressiva tabletter.

Eftersom kvinnan lånat bilen av sin pappa var det en lätt match för polisen att spåra henne.

Kvinnan döms även för att ha tidigare ha stulit en mobiltelefon från en kvinna, och varor för drygt 6 000 kronor från Åsby trädgård men också för att ha dödshotat två poliser när hon blev omhändertagen för fylleri.

Tingsrätten dömer kvinnan att betala 15 000 respektive 18 000 kronor i skadestånd till de drabbade i blomsterbutiken.

Annons