Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånförsök på Bäckby

En man beväpnad med yxa försökte råna Swedbank på Bäckby centrum strax före klockan 12.

Annons
Polisens tekniker tar reda på yxan som rånaren kastade.

Det var vid 11.40 som en yxbeväpnad och maskerad man tog sig in på Swedbank på Bäckby centrum och försökte få med sig pengar.

Bertil Ellvén, säkerhetschef på Swedbank, säger att pengarna förvaras i ett slutet system och att rånaren vände när han fått klart för sig att han inte skulle kunna få några pengar.

Mannen lämnade platsen på cykel och försvann enligt vittnesuppgifter i riktning mot Hällbyskolan, där han hoppat av cykeln och sedan sprungit upp i ett skogsområde.

Polis har hittat yxan, cykeln och en del kläder i närområdet. Mannen ska enligt uppgifter haft på sig en vit huvtröja och mörka byxor. Tröjan slängde han sedan ifrån sig. Vid rånförsöket hade han dessutom en halsduk som täckte ansiktet.

Hundpatruller och helikopter deltar i sökandet efter mannen. Polisen har undersökt en adress på Bäckby sedan en hundpatrull fått upp ett spår från den misstänkte rånarens kläder.

Polisen har spärrat av ett större område vid Bäckby centrum. Samtidigt som rånaren slog till mot banken hade Bäckbyskolan friluftsdag alldeles brevid, vilket innebär att många vittnen finns.

Rånarjakten var dock inte det enda som polisen fick ta tag i. Mitt under sökandet i skogen upptäckte polisen hur en stulen bil snabbt försvann när personer i bilen fick syn på polispatrullerna. I nuläget tror polisen dock inte att det finns någon koppling till rånförsöket.

Ingen i personalen ska ha skadats fysiskt, men banken håller stängt till och med onsdag eftermiddag för att personalen ska få träffa bankens stödgrupp.

Yxan som rånaren kastade efter rånet.
Det fanns många vittnen till händelsen eftersom skolan hade friluftsdag.
Annons