Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rejält halt på länets vägar

(Uppdaterad 21.53) Att det är ordentligt halt väglag fick ett antal bilister erfara på söndagseftermiddagen. Särskilt försiktigt bör man ta det på E18.

Annons

Polisen manar till försiktighet om du måste ge dig ut på vägarna.

- Det är mycket avvåkningar, säger Maria Rupla hos polisen.

På riksväg 66 i höjd med Fagersta körde en bil in i vajjerräcket strax efter klockan 17. Enligt polisen fanns en person kvar i bilen när polis och räddningstjänst kom fram. Det är oklart om personen är allvarligt skadad. Olyckan orsakade totalstopp i trafiken.

Vid 16.30 snurrade en bil runt på E18 i höjd med Rocklundamotet. Föraren fick föras till sjukhus med nacksmärtor.

Bilister har också kört av vägen på andra platser i länet. E18/E20 utanför Arboga körde en bil in i ett viltstängsel vid 17.30-tiden (se artikel här intill) och strax efter klockan 15 körde en bil i diket på riksväg 56 vid infarten till Hedensberg/Gesala.

Vid 20.30-tiden var det dags igen. En bil snurrade runt på E18/E20 vid Högsjön i Arboga. Inga personer ska ha kommit till skada vid de tre olyckorna.

Vid 22-tiden hade polisen sammanlagt  24 olyckor rapporterade under söndagen, varav fyra med personskador. Sex av olyckorna var viltolyckor och elva "vanliga" olyckor, troligen orsakade av halkan. Tre olyckor rubricerar polisen som smitningsolyckor, då den ena föraren försvunnit från platsen utan att ta kontakt med den andra inblandade föraren.

Mer läsning

Annons