Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga söker till MDH

26265 personer har ansökt till höstens utbildningar vid Mälardalens högskola, MDH. Det är nio procent fler än förra året.

Annons

Förklaringen till det stora antalet sökande är arbetsmarknaden:

– Ungdomars situation på arbetsmarknaden är inte den bästa. Då väljer fler att söka till någon utbildning, säger Lennart Ytter, chef för studentcentrum vid MDH.

Trenden är densamma över hela landet, men den nioprocentiga ökningen av ansökningar till MDH är betydligt högre än rikssnittet på två procent.

– Våra studenter är våra bästa ambassadörer, säger Lennart Ytter om det faktum att många söker sig till MDH. Utbildningarna har gott renommé bland såväl studenter som potentiella arbetsgivare och sådant sprider sig. Exempelvis är det även högt ansökningstryck till högskolans program på avancerad nivå.

Högskolan har dock, liksom övriga universitet och högskolor i Sverige, inte fler platser att erbjuda än förra året:

– Att fler söker sig till samma antal platser kommer att innebära att fler inte kommer in på den utbildning de sökt, säger Lennart Ytter.

Populäraste programmen är socionomprogrammet och internationella marknadsföringsprogrammet. Populäraste kurserna är ”Marknadsföring – en introduktion”, ”Räkna med lönsamhet” och ”Introduktion till arbetslivspsykologi”.

Mer läsning

Annons