Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektorn: ”Väldigt obehagligt”

I drygt en timme befann sig den 30-årige mannen runt på Rönnbyskolan innan han upptäcktes försöka titta in i flickornas omklädningsrum.

Annons

Mannen som antastade en mängd kvinnor under tisdagen kom till Rönnbyskolan vid 13-tiden på tisdagen.

-Han satt i korridorer och såg ut att vänta på någon. De flesta av eleverna och personalen trodde att det vara en besökare eller förälder, berättar Ewa Johansson, rektor på skolan.

En dryg timme senare upptäckte några högstadieflickor som just haft idrott hur mannen satt i ett förrum till omklädningsrummet och försökte titta in.

-De sprang iväg och kontaktade lärare som direkt tog kontakt med mig och berättade vad som hänt, säger Ewa Johansson.

Därefter larmades polisen.

Mannen ska till skillnad från flera andra kvinnor han antastat inte rört någon av eleverna, men flickorna som var i omklädningsrummet tyckte att det var mycket obehagligt.

Eleverna som utsattes för mannen har pratat med skolpersonal och polis. Skolan ska också ha försäkrat sig om att de drabbade eleverna inte behövde gå hem ensamma och kontaktat deras föräldrar.

Enligt rektorn har elever och personal agerat på rätt sätt, men frågan om hur mannen i en dryg timme kunde befinna sig på skolan utan att uppmärksammas ska tas upp på skolans personalkonferens under fredagen.

Skolan planerar också att under fredagen prata med alla elever om mannens besök.

Mer läsning

Annons