Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang i lågor

En brand utbröt på restaurang Klippet på på Tunbytorp strax före 21 på onsdagskvällen.
Uppdaterad 22.45

Annons

En kraftig rökutveckling spreds, och båda Västerås räddningsstationer fanns på plats.

Haisam Marho, som äger restaurangen, ringdes till platsen.

- Jag har ingen aning om vad som har hänt. Det är bedrövligt. Vi kommer i alla fall inte kunna ha öppet i morgon, säger han.

Branden i fastigheten, som rymmer tre verksamheter, var våldsam. Den startade enligt Räddningstjänsten i entrén till Klippet.

– Den branden släcktes omgående, men det visade sig att branden spridit sig till fastighetens vind, berättade Tapio Kanerva, inre befäl på Räddningstjänsten.

När VLT talade med honom vid 22-tiden var branden på vinden fortfarande inte under kontroll. För att rädda en del av byggnaden rekryterades en grävskopa till platsen, som har till uppgift att dela den låga och långsmala byggnaden.

– Det är för att skapa en korridor för att hindra att branden tar hela fastigheten.

Ingen verksamhet pågick i byggnaden och därför fanns heller ingen människa i den. Men rökutvecklingen var mycket kraftig och nådde långt ut över bostadsområdena i närheten.

– Även om den här röken inte är giftig, så är den inte hälsosam att inandas, all rök är farlig. Det är alltid skäl att hålla fönster stängda om man befinner sig i närheten av kraftig rökutveckling.

Foto: Tony Persson

Mer läsning

Annons