Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurangen tvingas stänga

Det finns en läcka i Stadshuset. Därför stänger Stadshusrestaurangen hela januari.

Annons
där under läcker det. En vattenläcka i Stadsarkivet påverkar Stadshusrestaurangen och krögaren Jimmy Lennings.

Vattenläckan som upptäcktes redan i somras finns egentligen inte i restaurangen utan i stadsarkivet i källaren under. Men när det i början av nästa år är dags att täppa till läckan och renovera avloppet påverkar det även restaurangen.

– De ska ”relina” avloppet och med tanke på vad som finns i ett avlopp får vi inte vara i närheten och bedriva restaurangverksamhet. Därför kommer vi att hålla stängt i januari, säger krögaren Jimmy Lennings som driver Stadshusrestaurangen.

Restaurangen har öppet som vanligt till och med fredag 20 december. Därefter är det stängt för jul och nyår. Men i stället för att öppna efter nyår fortsätter restaurangen att vara stängd och öppnar inte igen förrän den 3 februari om renoveringen håller tidsplanen.

Under tiden som reparationen av vattenläckan pågår flyttar Stadshusrestaurangen ut hela köket med maskiner, porslin och all annan köksutrustning och ställer det i den stängda matsalen.

– För oss är det ett gyllene tillfälle egentligen. Vi kan utbilda oss och försöka bli bättre på det vi gör och kanske får en chans att ändra lite, säger Jimmy Lennings.

Vattnet från läckan i Stadsarkivet samlas för tillfället upp i en behållare via en slang. Det är en provisorisk lösning fram till att renoveringen sätter i gång i början av nästa år.

Mer läsning

Annons