Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Viksäng rustas upp

Viksängsborna har sagt sitt – och kommunen lyssnat. Nu ska området förbättras och bli tryggare till en kostnad av 400 000 kronor.
– Det skadar inte, säger Roland Eriksson, 76 år.

Annons
fortkörning. Roland Eriksson bor på Viksäng och tycker att området kan behöva en uppfräschning på flera plan. ”Viktigast är fler trafikhinder, på kvällar och nätter kan jag höra att det körs alldeles för fort”, säger han.Foto: Oscar Strandberg

Under hösten har en 20 personer stark arbetsgrupp med koppling till Viksäng diskuterat med Västerås stad och trafikkonsultföretaget Trivector om hur området kan förbättras.

Som det ser ut nu talar många boende VLT pratar med om att bilister kör alldeles för fort på Kasern-, Regements- och Infanterigatorna.

På dessa platser ska det bli ännu mer tydligt vilken hastighet som råder genom att placera ut fler trafiköar och betongblock som tvingar bilförare att sänka farten.

– Det var en positiv nyhet. Det är framför allt på kvällar och nätter det körs fort i centrum. Det hör man långväga, säger Roland Eriksson som bor på Viksäng.

Utöver detta ska de tre gångtunnlarna under Viksängsgatan målas i en ljusare färg samtidigt som mer belysning monteras. Allt för att öka tryggheten, främst kvällstid.

– Området växer och allt fler människor väljer att flytta hit och till närbelägna Öster Mälarstrand. Av den anledningen förstår jag att Västerås stad gör de här insatserna och det är välkommet, säger Abraham Balcijan på Viksäng Sko- och nyckel service.

Viksäng ska bli tryggare.

Mer läsning

Annons