Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saneringen av brandskadade pizzerian kan ta flera månader

Än vet polisen inte vem som har anlagt branden på pizzeria Amore. Saneringen kommer att ta minst två månader, förmodligen ännu längre tid. Västerås. Under den tiden kan ägaren Yakup Akkurt komma att gå miste om över en miljon i intäkter.

Annons
SKADAT.  Pizzeria Amore brandskadades  i veckan och det kommer att ta lång tid innan den öppnar. Foto: Margareta Andersson

– Min pizzeria har gått mycket bra. Men det som jag är mest rädd för är att jag ska tappa mina kunder. Det är det stora bortfallet, säger Yakup Akkurt.

Yakup Akkurt har försäkring som täcker både saneringen och i viss mån intäktsbortfallet.

Pizzerian har också en särdeles trogen kundkrets: Västerås veganer har sitt stamlokus där.

– Vi veganer hoppas att Amore öppnar så snart det bara går. Ägaren har ju startat stort på att göra pizzor för oss, säger Ronja Skonare, talesperson för Facebook-gruppen Vego Västerås.

På Facebooksidan är det många som öppet beklagat att pizzerian måste stänga och någon har även erbjudit gratis handkraft att bygga upp restaurangen igen.

– Det som gör det extra tråkigt är att det var vi som uppvaktade ägaren och bad honom börja med veganmat.

– Sedan dess har han köpt råvaror för stora summor, säger Ronja Skonare.

Under veckan väntas en stor leverans av vegankebab anlända från Tyskland. Den löper uppenbar risk att förfaras. Enligt polisen är den brandtekniska undersökningen klar. Man vill inte uppge vad den resulterat i.

Mer läsning

Annons