Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänkt straff för våld med flaska

Tingsrätten dömde den i dag 33-årige västeråsaren till ett år i fängelse för flera fall av misshandel. Hovrätten sänker straffet till åtta månader.

Annons

Tingsrätten dömde mannen på hösten 2013 för två brott han begick under hösten 2012. I det första fallet hade 33-åringen skurit sig illa på ett glas på krogen i centrala Västerås. Han tog en taxi till sjuk-huset men tyckte inte att färden gick fort nog. Svårt blödande slog han chauffören så att denne fick läggas in på sjukhus för omplåstring sedan han skjutsat 33-åringen till akuten.

Någon månad senare hamnade 33-åringen i något slags bråk på en restaurang då han tryckte upp en flaska i ansiktet på en annan man så att denne fick ett sår på näsan. Västmanlands tingsrätt fann att den senare misshandeln var att beteckna som grov och dömde 33-åringen till ett år i fängelse.

33-åringen överklagade domen till Svea hovrätt.

Hovrätten såg ingen anledning att ändra domen när det gällde misshandeln av taxichauffören. Där-emot ansåg hovrätten att misshandeln med flaskan inte var grov, eftersom det inte ”varit ett okontrollerat slag”. Kombinerat med det faktum att sårskadan blev lindrig blev hovrättens slutsats att den misshandeln inte var grov. Alltså reducerades fängelsestraffet från tolv till åtta månader. Även skadeståndet reducerades med 5 000 kronor.

Mer läsning

Annons