Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD vill ha kvar Bäckbyskolan

SD har bestämt sig om Bäckbyskolan. Partiet stöder det rödgröna förslaget i frågan. ”Nu hänger det på de andra partierna”, säger John Bergström (SD).

Annons

Sverigedemokraterna har tidigare sagt att de kan ändra sig om Bäckbyskolan. SD har nu bestämt sig för att stödja det rödgröna förslaget om en f–9-skola i Bäckbyhuset.

– I Bäckby finns en fungerande verksamhet. Så vi vill ge dem resurserna som krävs för att lyfta eleverna, säger John Bergström, ordförande för SD i Västerås.

SD:s studiebesök på Bäckbyskolan bidrog till ställningstagandet.

– Vi mötte engagerade elever, föräldrar och lärare, säger John Bergström.

Han vill nu att barn- och ungdomsnämnden ska lägga ett nytt förslag i frågan till kommunfullmäktige.

– Det är enkelt om det finns en vilja att göra det, säger John Bergström.

Som VLT tidigare berättat (31/8 2012) har även Folkpartiet gått ut och sagt att de vill ha kvar Bäckbyskolan. FP vill däremot ha klasserna 4–9 i Bäckbyskolan och f–3 i Hällbyskolan.

Alltså vill nu varken de rödgröna partierna, Folkpartiet eller Sverigedemokraterna lägga ner Bäckbyskolan. Formellt sett har däremot ingenting hänt. Barn- och ungdomsnämndens senaste möte beslutade att ge i uppdrag åt tjänstemännen att kostnadsberäkna beslutet om att lägga ner skolan.

Något formellt förslag om att riva upp beslutet finns inte. Anders Teljebäck (S), vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden, kan inte svara på om det kommer att läggas något sådant förslag.

– Vi får se hur vi hanterar frågan, säger han.

Annons