Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp för vilt på vägen - fyra olyckor på kort tid

Under tisdagsmorgonen inträffade det flera olyckor med rådjur runt om i länet.
- Det är mycket djur i rörelse under den här tiden på året, säger Ann-Charlotte Israelsson, befäl vid polisens länskommunikationscentral i Västerås.

Annons

Den första olyckan inträffade strax efter klockan 7 på morgonen på länsväg 543 vid Kärrbo. Ingen människa skadade sig i olyckan och rådjuret sprang till skogs.

Några minuter senare var det dags igen på länsväg 250 mellan Köping och Valskog. Inte heller här blev någon människa skadad.

På samma länsväg, men mellan Kolsva och Köping, blev ytterligare att rådjur påkört. Den här gången vid 7.20-tiden. Ingen människa skade sig.

Vid 7.45-tiden var det dags igen. Två rådjur blev påkörda på länsväg 525 i höjd med Utnäs mellan Dingtuna och Strömsholm. Ett av rådjuren dog medan det andra försvann ut i skogen.

Varför är det så många olyckor på morgonen?

-Det är alltid djur i rörelse, men i gryningen och skymningen är det extra mycket djur som är i rörelse.

Blir det färre olyckor när snön kommer?

-Nej, när snön kommer och vägarna saltas så kliver djuren upp på vägen för att slicka i sig saltet. På Europavägarna där det finns viltstängsel är det bättre men inte bra. Kommer ett djur in innan för stängslet så har det svårt att ta sig ut och det blir oftast påkört, säger säger Ann-Charlotte Israelsson.

I samtliga olyckor togs kontakt med jakträttsinnehavare för eftersök av djuren som eventuellt skadats.

Annons