Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexutnyttjade flicka på dagis

Pappan lämnade sitt barn på dagis – då sexutnyttjade han en femårig flicka.

Annons

48-åringen döms nu till fängelse i sex månader för sexuellt övergrepp mot barn.

Övergreppet skedde i maj. Händelsen uppdagades då femåringen berättade för sina föräldrar vad kompisens pappa gjort mot henne i förskolans hall. Enligt flickan hade 48-åringen dragit henne till sig och rört vid hennes nakna underliv samtidigt som han tog flickans hand mot sitt könsorgan.

48-åringen döms mot sitt nekande men säger att han kanske busat med flickan någon gång, eller pussat henne på pannan eller kinden, men att det alltid skett öppet.

Några dagar efter händelsen reagerade en ur personalen på att 48-åringen stod utanför en av dagisets toaletter. Den anställda tog för givet att det var 48-åringens eget barn som var där inne och att han inte hunnit säga hejdå.

Men när 48-åringen till slut gick öppnade den anställda toalettdörren och på golvet satt den femåriga flickan och sa att hon var tvungen att gömma sig för 48-åringen.

Tingsrätten anser att flickans berättelse är trovärdig. Av förhören har det framgått att femåringen är verbal och har ett välutvecklat språk och hon har på ett sammahängande, tydligt och detaljerat sätt beskrivit vad som hänt.

48-åringen ska också betala ett skadestånd på 20 000 kronor till flickan.

Annons