Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Siffrorna har funnits hela tiden"

Socialdemokraterna välkomnar att Folkpartiet gör en ny bedömning om Bäckbyskolan. S undrar samtidigt varför det görs först nu.
– Siffrorna har funnits med hela tiden, säger Ulla Persson (S).

Annons
Rör upp känslor. Ulla Persson (S) ser positivt på att FP ändrar sig. Men hon menar att beslutet om att lägga ned Bäckbyskolan har rört upp känslor i onödan.

Roger Haddad (FP) berättade i gårdagens tidning att Folkpartiet på nytt ska diskutera sin syn på Bäckbyskolans framtid. FP ska tidigare ha trott att de ombyggnationer av Bäckbyhuset som planerats skulle bli mycket dyrare.

Ulla Persson (S), ordförande i kommunstyrelsen, ser det som positivt att FP kan komma att ändra sig. Samtidigt tycker hon att det är synd att FP inte gjort det tidigare.

– För verksamhetens skull är det bättre sent än aldrig. Men man har rört upp en massa känslor i onödan, säger hon.

Hon menar att de fakta som FP hänvisar till har funnits tillgängliga hela tiden. Mikael Damsgaard (M), andre vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden håller med om just det.

– Det har inte tillkommit något nytt, säger han.

De kostnader som det hela handlar om är 6 miljoner för ombyggnationer i samband med att införa ”f–9-skola” på Bäckbyskolan. En renovering av det övriga Bäckbyhuset beräknas till 15 miljoner.

Roger Haddad (FP) säger att detta inte funnits med i beslutsunderlaget som gått ut till politikerna.

– Inför beslutet i kommunfullmäktige kände man inte till detta, säger han.

Roger Haddad är inte den ende som pekar på brister i beslutsunderlaget i frågan om Bäckbyskolan. I den överklagan av kommunfullmäktiges beslut som gjorts till förvaltningsrätten anses det också att informationen i fullmäktige var otillräcklig.

Skulle det visa sig att beslutet i kommunfullmäktige kvarstår finns möjligheten att ta ett nytt beslut.

– Då får de väcka ärendet på nytt, säger Lena Grapp, stadsjurist.

Mer läsning

Annons