Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SJ-anställd utreds för flera stölder

Nu kan flera stölder i anslutning till tågen i Västerås vara nära att klaras upp sedan misstänkt stöldgods hittats i ett skåp på stationen.

Annons

Härom dagen fick en 47-årig Kungsörsbo samtal från en polis i Västerås som frågade om han blivit av med något.

– Då kom jag på att jag blivit av med min plånbok på stationen i Västerås under Power Meet 2011. Jag visste inte om jag tappat den eller om någon tagit den, säger han.

Polisen berättade att hans plånbok hittats i en SJ-anställds förvaringsskåp tillsammans med en massa andra saker i december förra året.

SJ bekräftar att en anställd håller på att utredas för en rad stölder.

Personen är avstängd från arbetet under tiden polisutredningen pågår.

– I och med att detta uppdagades togs medarbetaren ur tjänst. Nu avvaktar vi polisutredningen, säger Elina Yli-Torvi vid SJ:s pressavdelning.

Det var SJ som kom den misstänkte på spåren. Enligt polisen började företaget ana oråd då den anställde flera gånger efter varandra sagt sig ha blivit av med de handdatorer som används i tjänsten.

När arbetsgivaren konfronterade den anställde upptäcktes inte mindre än elva datorer och sex plånböcker i ett förvaringsskåp som den anställde hade tillgång till.

Enligt polisen är det en man i 30-årsåldern som är misstänkt. Mannen har emellertid ännu inte delgivits misstanke om brotten.

Mer läsning

Annons