Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SJ och Trafikverket gör parallella utredningar kring varför tåget spårade ur

Just nu pågår två parallella utredningar för att få fram en bild om vad som orsakade urspårningen strax väster om Västerås centralstation i söndags. Samtidigt förlängs prognosen för hur länge framkomligheten kommer att vara begränsad.

Annons

Det var vid 14.30-tiden i söndags som ett tåg, på väg från depån vid Västerås västra, spårade ur. Ingen resenär fanns på tåget, bara föraren.

Urspårningen ledde till förseningar och inställda tåg. Till en början förväntades trafiken kunna återgå till onsdagen – men Trafikverket har nu förlängt prognosen till fredag klockan 16. Bärgningen av tåget är klar men det återstår arbete med kontaktledningen. Därför kommer det att vara begränsad framkomlighet förbi Västerås – vilket påverkar pendlare mellan bland annat Stockholm-Göteborg, Sala-Linköping och Västerås - Fagersta.

Vad som orsakade urspårningen är än så länge oklart.

– Från SJ:s sida pågår fortfarande utredningen, och samtidigt gör Trafikverket sin utredning. Det brukar ta tid, så det är svårt att ge en tidsprognos när utredningarna är klara, förklarar Christer Lundin på SJ:s presstjänst.

– När de är klara kommer en rapport, och utifrån den får vi se vad man måste göra för att det inte ska upprepas igen.

Läs mer: Bildextra: Tåg spårade ur i Västerås – innebär risk för sena tåg fram till onsdag

Läs mer: Inställda tåg och förseningar efter gårdagens olycka

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare,smidigare - och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

Mer läsning

Annons