Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuksköterska stal från patienter

Sjuksköterskan stal pengar från vårdsökande ungdomar. När hon avslöjades och fick sparken sökte hon nytt jobb med förfalskade intyg.

Annons

Nu har den 42-åriga kvinnan från Västerås åtalats misstänkt för en lång rad stölder och andra brott.

– Hon erkände det mesta ganska omgående. Vissa saker minns hon inte om hon gjort, men jag har valt att åtala ändå, säger vice chefsåklagare Stephan Uttersköld som lett förundersökningen och nu åtalat kvinnan vid Västmanlands tingsrätt.

Hon arbetade fram tills hon avslöjades i september 2011 som sjuksköterska vid en mottagning i Västerås, och har skett då besökare, i många fall unga kvinnor, befunnit sig i undersökningsrummet eller gått ut för att lämna urinprover. Då har sjuksköterskan passat på att ta kontanter ur deras plånböcker.

Hon har även bestulit kolleger.

Under tiden april-september 2011 har hon också ertappats med försök till stöld av kläder ur en butik på Erikslund. Men vid husrannsakan har polisen även hittat stora mängder kläder som kan kopplas till fullbordade butiksstölder.

Hon avslöjades och satt i förhör ett dygn i oktober då hon erkände det mesta. Arbetsgivaren avskedade henne, men senare under hösten skrev hon ett förfalskat anställningsintyg då hon sökte jobb vid Centrallasarettet i Västerås. Även det åtalas hon för.

– Det hela har gått överstyr för henne, säger Stephan Uttersköld som inte utesluter att någon form av sjukligt stöldbegär ligger bakom.

Mer läsning

Annons