Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skar sönder örat på bekant som skulle sälja bil – gömde metallbitar i munnen

Den unga Västeråsbon skar sönder örat på den bekante mannen som han hade en konflikt med. Polisen hittade senare två metallbitar i Västeråsbons mun.

Annons
Foto: Peter Ohlsson/Arkiv

Mannen skulle sälja sin bil och satt i förarsätet för att vänta på en kompis när en bekant som han hade en konflikt med knackade på bilrutan och sa att han ville prata. När mannen vevade ner rutan fick han ett slag över ansiktet och örat och började blöda. Han säger själv att han reagerade genom att snabbt kliva ur bilen och slå tillbaka. Han slog två slag mot den bekante som fortsatte attackera mannen. Den bekante, som är Västeråsbo, döms nu för misshandel.

Den unge Västeråsbon erkänner att han slagits med mannen men att han inte slog första slaget utan agerade i nödvärn. Han säger sig ha sett när mannen gick till bilen och att bråket började utanför bilen.

Läs även: Leif GW Persson i frän attack mot polisledningen efter skotten i Västerås

Båda är överens om att misshandeln slutade med att Västeråsbon sprang in i parken intill och mannen vid bilen ringde polisen. Från polisstationen fördes mannen som larmat till sjukhus där det konstaterades att han blivit skuren från örat över kinden till munnen. Ytterörat var kluvet i två delar. Skadorna var inte livshotande men risken för bestående ärr är stor enligt domen.

Läs även: Domare varnas – dömde för långsamt

Västmanlands tingsrätt skriver i domen att båda männens berättelser är trovärdiga. Även den flyende Västeråsbon kunde dagarna efter misshandeln visa upp skador på käke, underarm, överläpp och hand, även om de inte var lika allvarliga.

Tingsrätten menar att det inte är bevisat att de skadorna uppkom den aktuella kvällen, men att skadorna på mannen som skulle sälja bilen måste orsakats av Västeråsbon som använt sig av någon form av skärande verktyg. Polisen beslagtog två metallbitar som Västeråsbon gömt i sin mun.

Enligt domen tyder inte Västeråsbons skador på att han haft anledning att skydda sig med kniv och han kan därför inte hävda nödvärn. Han döms därför för misshandel till sluten ungdomsvård i fyra månader.

Läs även: Är skjuten gris radioaktiv? – myndighet bekostar undersökningen

Mer läsning

Annons