Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skjuten man häktad och kvar på sjukhus

Den 32-årige man från Kungsör som sköts av polisen på Bellmansgatan i lördags kväll ligger kvar på sjukhus. På onsdagen häktades han misstänkt för en rad brott.

Annons
32-åringens advokat Thomas Carlstedt i tingsrätten.

Hans skador omöjliggör att han flyttas. Onsdagens häktningsförhandlingen mot honom, hålls därför i hans frånvaro.

- Han ska opereras på fredag, säger 32-åringens advokat Thomas Carlstedt.

32-åringen - som i tidigare referat fått den felaktiga åldern 33 - misstänks för olaga hot, grov misshandel och hot mot tjänsteman. Polisen kallades till Bellmansgatan sedan vittnen larmat om en man som viftade med kniv.

En man hade fått fingret nästan avskuret. Då polisen kom fram släppte inte 32-åringen kniven han höll, och sköts därför i benet efter varningsskott sedan han enligt polisens uppgifter avancerat mot dem med kniven i handen.

Kammaråklagare Carin Lantorp yrkade att 32-åringen ska häktas misstänkt för olaga hot, grov misshandel och hot mot tjänsteman.

Advokat Carlstedt kunde å sin klients vägnar varken erkänna eller förneka brotten.

- Han minns ingenting på grund av berusning.

Tingsrättens beslut blev att 32-åringen ska vara häktad på sannolika skäl misstänkt för brotten. Åklagaren har tid på sig fram till 11 mars att antingen väcka åtal eller begära omhäktning.

Efter häktningsförhandlingen var advokat Carlstedt kritisk mot skälen att häkta 32-åringen:

- Han kommer inte att gå någonstans på länge, för det kan han inte. Han känner ingen av målsägandena och vet inte vem poliserna var. Han minns dessutom ingenting. Så han kan inte påverka vittnen eller målsägande.

Thomas Carlstedt vet inte exakt var polisens kula träffade 32-åringen:

- Hela benet var inlindat. Läkarna har någon slags pump som ska förbättra cirkulationen i benet.

I praktiken innebär häktningen av 32-åringen att han vistas på sjukhus under den bevakning som anses nödvändig med tanke på hans tillstånd. Om läkarna, under den tiden 32-åringen är häktad, anser att han kan lämna sjukhuset kommer han att föras till häktet.

Mer läsning

Annons