Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogsbranden utanför Skultuna under kontroll

Vid klockan 18.07 på tisdagen larmade SOS Alarm om en skogsbrand utanför Skultuna. Vid 19.30 bekräftade räddningstjänsten att branden var under kontroll.

Annons

Enligt räddningstjänsten brinner det i ett skogsparti strax söder om länsväg 583 mellan Skultuna och Ramnäs.

– Det brinner längs med vägen, fronten är cirka 100 meter lång och vi har en spridning på branden på omkring 40-50 meter in i skogen, sade Anders Ellow, inre befäl på räddningstjänstens sambandcentral RäddSam Mälardalen strax efter 18-tiden.

– Vi kraftsamlar nu för fullt för att hitta tillgängliga resurser som inte är uppbundna med de andra bränderna.

Anders Ellow fortsätter:

– Vi har en svag förhoppning om att kunna klara av detta, jag pratade med folket på plats om att läget på branden är gynnsamt, nära vägen. Har vi tur så hinner vi plocka detta innan det sticker iväg.

– Nu jagar vi vattenresurser och manskap. Har vi tur kommer luftfuktigheten att stiga under kvällen och vinden mojna så att de yttre omständigheterna blir till vår fördel, säger Anders Ellow.

Strax före klockan 19.30 kunde räddningstjänsten bekräfta att branden var under kontroll.

– Vi kraftsamlade hårt initialt med tanke på väderläget. Och med lite flyt så lyckades vi komma runt branden och börja släcka ner. Nu arbetar vi med blötläggning i området. Några enheter har kunnat vända tillbaka för att vara i beredskap för eventuella nya larm, säger Anders Ellow.

Mer läsning