Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyldig till våldtäkt och misshandel

En 17-åring har funnits skyldig till att ha slagit och våldtagit sin dåvarande flickvän, samt hotat sin mor till livet. Rättegången mot honom avslutades under måndagen vid Västmanlands tingsrätt.

Annons

Den unge västeråsarens långa rad av våldsdåd, främst mot flickvännen, har pågått under lång tid. Vid det första misshandelstillfället var han bara 15 år gammal.

Misshandeln handlade främst om sparkar och slag, men avslutades med en ett sexuellt övergrepp mot henne i juni i år.

17-åringen stod också åtalad för att ha hotat sin egen mor, en gång med ett järnrör, en annan gång med kniv.

På grund av de många och allvarliga våldsdåden har 17-åringen fått genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, som dock visade att han inte var sinnessjuk vid tiden för brotten.

Den unge mannen har suttit inlåst sedan den 4 juni, efter att först ha gripits, sedan anhållits och slutligen häktats. Han fördes till den avslutande rättegångsdagen i handbojor. Rättegångsförhandlingar skedde bakom lykta dörrar, främst på grund av att två av de inblandade, 17-åringen och hans främsta offer, den före detta flickvännen, båda är underåriga.

Även om rätten fann 17-åringen skyldig på de flesta punkter så är det ännu inte klart vilken påföljden blir. Den slutliga domen kommer först om en vecka.

I väntan på domen ska 17-åringen stanna kvar i häktet.

Mer läsning

Annons