Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog sin katt så illa att den måste avlivas

25-åringen åtalas för djurplågeri, misstänkt för att ha varit mycket våldsam mot sin katt. Mannen åtalas också för flera andra brott.

Annons
Foto: Henrik Montgomery/TT

Händelsen inträffade den 27 februari i år i 25-åringens bostad i Västerås. ”XX har utsatt katten för kraftigt våld mot vänster sida av skallen och bröstkorgen. Katten fick så omfattande och allvarliga skador att den avlivades den 28 februari 2017”, skriver åklagaren i åtalet som lämnades in till Västmanlands tingsrätt på tisdagen.

25-åringen åtalas också för att ha burit kniv och därmed brutit mot knivlagen när den svårt skadade katten togs in till Strömsholms djursjukhus.

Den 26 juni i år misstänks 25-åringen ha skickat sms till en annan man och hotat denne och en namngiven kvinna till livet. 25-åringen åtalas därför även för olaga hot.

25-årig åtalas vidare också för skadegörelse – misstanken gäller att han ska ha slagit sönder en glasruta till entrédörren till en fastighet på Bomansgatan i januari i år.

Den 12 juni påträffade polisen 25-åringen på Pettersbergsgatan och det visade sig då att han hade 0,67 gram kokain på sig. Han åtalas därför också för narkotikabrott.

Mer läsning

Annons