Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog sönder både flickvän och hennes saker

29-åringen var sur för att flickvännen inte hade hört hans samtal och inte heller gjort någon matlåda till honom. Det slutade med att han hotade att döda henne.

Annons
Kvinnans saker sönderslagna.

Det var den 6 februari i år som 29-åringen gick till attack och skadade sin flickvän. Han hotade henne med en kniv och när hon försökte gå till ett annat rum fick hon en käftsmäll så hård att hon ramlade ner på golvet. Därefter ska han att stampat med hälen mot hennes huvud, kindben och haka samtidigt som han skrek att hon skulle dö.

Han slog också sönder hennes två läsplattor, tv och dator. Hennes telefon kastade han ut genom fönstret eftersom han misstänkte att hon var otrogen. Hon hade nämligen fått ett samtal från ett hemligt nummer, vilket gjorde honom upprörd.

Kvinnan lyckades fly till en granne som larmade polisen och 29-åringen greps.

29-åringen nekar till brott. Under rättegången berättade han att han var både trött och irriterad eftersom han arbetat hela dagen och tränat på kvällen. Av misstag hade han fastnat med foten i sladden till tv:n så att den ramlade ner i golvet och gått sönder.

Tingsrätten ser ingen anledning att betvivla kvinnans uppgifter. Att hon blivit misshandlad får också stöd genom fotografier och rättsintyg.

29-åringen döms nu till fängelse i tre månader för misshandel, olaga hot, skadegörelse och olovlig körning. Han döms också att betala ett skadestånd till kvinnan på 25 000 kronor.

Mer läsning

Annons