Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smet från polisen i 200 med två promille

Kraftigt berusad försökte den 25-årige västeråsaren köra ifrån polisen i Östergötland. Färden slutade i diket.

Annons

Västerås. Nu har 25-åringen dömts till fem månaders fängelse för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och narkotikabrott.

Händelsen ägde rum i juni i år i Finspång, norra Östergötland. 25-åringen berättade senare inför Norrköpings tingsrätt att han var ute på krogen och drack, att han drack några öl och därefter inte minns mer förrän han vaknade i ambulansen. Han medgav dock att det måste ha blivit mer än några öl, och att han rökt hasch dagen innan.

Polisen fick samma kväll ett larm om misstänkt rattfylla och fann en bil, som kördes av 25 åringen, vinglande på vägbanan i centrala Finspång.

När polisen slog på blåljusen drog 25-åringen iväg på riksväg 51 mot Norrköping i farter på upp till 200 kilometer per timme. Polisen följde efter varefter farten sänktes till 50-60. Det visade sig dock att 25-åringen saktat ner för att kunna preja poliserna genom att köra in i sidan på dem varefter färden fortsatte i mycket hög fart.

Andra poliser lade ut spikmatta i utkanten av Norrköping och bilen körde i diket med punktering. 25-åringen klarade sig oskadd men var mycket berusad. Han hade 2,02 promille vid läkarundersökningen.

Tingsrätten fann att brottet skulle straffas med fem månader i fängelse.

Mer läsning

Annons