Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart måste alla Mimers hyresgäster betala för parkering

Under 2018 kommer samtliga av Mimers hyresgäster som har bil att behöva betala för parkeringsplats. För de som redan hyr parkering kommer det att bli dyrare. Orsaken: bolaget behöver täcka upp för bland annat snöröjning och belysning.

Annons
Parkering på Bäckby.

Under nästa år introduceras en stor förändring för det kommunala bostadsbolaget Mimers bilburna hyresgäster. Tidigare har det på många håll varit gratis att parkera i anslutning till företagets fastigheter. Men det är det slut med nu, skriver Mimer i ett pressmeddelande.

För pluskunder och prenumeranter [+]: Mimer tar bort gratisparkering och höjer p-avgifterna: "Alldeles för hög höjning"

Förändringen innebär att alla hyresgäster som behöver parkering också måste betala för den. För de som redan hyr blir det en höjning av avgiften enligt en zonindelning.

Läs också: Parkerade bilar på gatan hindrar möten

Läs också: 150 platser försvinner på Klippans parkering

Mimer uppger att de nya parkeringsreglerna kommer att införas successivt under 2018. Först ut är Bäckby som får förändrade regler redan från och med den 1 februari. Övriga områden kommer enligt Mimer att i god tid i förväg få information om när det är dags för deras del.

För pluskunder och prenumeranter [+]:

Efter kritiken – Kungsleden backar om parkeringsavgiften: ”Vi har lyssnat på synpunkter”

- I dagsläget har vi inga intäkter för våra parkeringsplatser. För att täcka kostnader för bland annat snöröjning, belysning och asfaltering behöver vi börja ta betalt, säger Gustav Hanstad, fastighetschef på Mimer, i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons