Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solidos annonseradeom klubbfesten

Solidos MC hade öppet annonserat på sin hemsida om kampsportsevenemanget. För polisen var det en lätt match att kontrollera att klubben inte sökt tillstånd för evenemanget.

Annons

- Det måste man göra tre månader i förväg, och någon sådan ansökan hade inte kommit in till länsstyrelsen i Örebro som har hand om sådana ärenden, säger Tommy Gustafsson.

Det var polisens nybildade GSU-grupp, Gruppen för särskilda uppdrag, som ledde razzian.

Ett 30-tal poliser deltog i tillslaget mot Solidos klubblokal på Hacksta. Efter tre timmar hade polisen identifierat alla personer som var där. Många under 18 år.

Hur blev stämningen när ni kom dit?

- Det är klart att ingen blir glad om man får en fest avbruten. Men det gick lugnt till, och ingen blev skadad, säger Tommy Gustafsson, chef för GSU-gruppen.

Mängder av beslag gjordes, förutom öl som såldes olagligt beslagtogs en hel del knivar, men också knogjärn, pepparsprej och någon form av narkotikaklassade tabletter – dock inte i någon större mängd.

Solidos MC var tidigare probationary chapter till Bandidos MC, det vill säga ett mellansteg från ett fullvärdigt medlemsskap. Men enligt uppgifter till VLT hade klubben interna stridigheter, och fick inte längre verka som Bandidos enligt beslut från högre ort.

Några av medlemmarna gick till Bandidos i Uppsala, andra accepterade degraderingen.

GSU-gruppen

GSU-gruppen är tänkt att arbeta inom tre områden:

• Mängdbrottslighet, med ungdomar som prioriterad grupp

• Mot grov organiserad brottslighet

• Med personskydd

Eftersom gruppen ska jobba brett är den blandad på kompetens från olika avdelningar. Den består både av kvinnor och män.

Mer läsning

Annons