Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SOS Alarm växer fort

SOS Alarm på Vallby anställer ytterligare 35 personer när kundsupporten flyttar till Västerås.

Annons

På ett halvår har företaget fyrdubblat sin personal vid SOS-centralen.

Till kundsupporten vänder sig företagets kunder för frågor om SOS Alarms olika tjänster. Tidigare har den funnits på olika orter i landet. När SOS Alarm centraliserade verksamheten blev Västerås vinnaren och 35 nya medarbetare har därför kunnat rekryteras.

Nyanställningarna är andra fasen i en satsning som SOS Alarm gör på Västerås. I vintras anställdes 25 personer som SOS-operatörer.

Visserligen har SOS Alarm förlorat ambulansdirigeringen i bland annat Västmanland. Men de personalnedskärningar som följde drabbade inte Västerås. Med de 35 personer som ska jobba i den nya kundsupporten har SOS Alarm i stället utökat sin personal nästan fyra gånger det senaste halvåret i Västerås.

– Vi satsar på Västerås för det geografiska läget. Det ligger bra till centralt i Mälardalen med bra kommunikationer. Sedan har själva byggnaden förutsättningar att expandera och ändå bibehålla den viktiga skyddsklassningen, säger Fredrik Bergengård, tillförordnad produktionschef i Västerås.

För att få plats byggs två extra våningsplan ovanpå den befintliga SOS-centralen vid brandstationen på Vallby. Bygget väntas bli klart nästa år.

– Därför sitter vi än så länge i baracker. Det blir en annan ljudmiljö men hittills tycker vi ändå att det har gått bra, säger Charlotta Weigel, chef för kundsupporten.

Mer läsning

Annons