Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spädbarn bröt benet – bilföraren får böter

Bilen körde på en barnvagn på ett övergångsställe och barnet i barnvagnen bröt benet. Nu har åklagaren utfärdat ett strafföreläggande för brottet vållande till kroppsskada.

Annons

Vid 17-tiden den 18 februari i år inträffade en trafikolycka på övergångsstället vid Malmabergsgatans korsning med Runebergsgatan. Övergångsstället hade trafikljus, men trafikljusen var släckta och övergångsstället var därför ett så kallat obevakat övergångsställe.

En familj med ett barn i barnvagn hade börjat korsa övergångsstället och en mindre buss hade redan sett dem och stannat. Av någon anledning uppmärksammade inte en 34-årig kvinna i en bil att skåpbilen stannat och passerade bussen i ett annat körfält – just som barnvagnen hamnade framför bilen.

Av krocken fick det då drygt tvååriga barnet en lårbensfraktur. Bilförare och barnets föräldrar klarade sig fysiskt oskadda men chockades.

Polisen har utrett olyckan och överlämnat utredningen till åklagare. Åklagaren har beslutat att utfärda ett så kallat strafföreläggande, som kan liknas vid ett mycket förenklat domstolsförfarande. Åklagaren anser att brottet är vållande till kroppsskada och att straffet är dagsböter – 70 à 140, sammanlagt 9 800 kronor.

Om dagsböterna betalas räknas det som ett erkännande. Om dagsböterna inte betalas går saken till rättegång vid Västmanlands tingsrätt.

Mer läsning

Annons