Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spår säkrade efter datorkuppen

Mycket hänger på analysen av spåren som tjuvarna lämnade efter sig då butiken M-store råkade ut för en omfattande smash-and-grabkupp.

Annons

– Vi har skickat iväg mycket material till SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium, säger Niclas Linnér vid polisen i Västerås som utreder det spektakulära brottet.

Det var mitt i natten till fredagen den 7 september som en bil med full fart körde in och rammade datorbutikens skyltfönster. Fler bilar tillstötte – en bil fraktade dit män som plockade datorer och en tredje bil fungerade som flyktbil.

Polisen var snabbt på plats, men den av allt att döma mycket välplanerade kuppen gick mycket fort. Skottlossning utbröt i jakten på tjuvarna, polisen kunde gripa två unga män, men de släpptes efter åklagarbeslut.

En hel del togs dock i beslag från dem och det är bland annat deras kläder som ska analyseras. Båda männen är trots sin ungdom, 19 och 22 år, kända av polisen för grov kriminalitet, bland annat försök till grovt rån och rån.

– Vi gjorde klädfynd som mössor och annat, vi får se om det finns några spår där som binder någon till brott, och om vi hittar fler gärningsmän, säger Niclas Linnér och fortsätter:

– Vad gäller vittnesuppgifterna har de givit noll än så länge.

Det finns när detta skrivs under måndagen inga fler namngivna misstänkta än de två som släppts. Polisens skottlossning utreds som ett separat ärende vid åklagarmyndighetens riksenhet för polismål, vilket görs så fort en polis avlossat sitt tjänstevapen. Resultatet av den utredningen – som visar om polisens skottlossning var befogad och korrekt – är ännu inte klar.

Mer läsning

Annons