Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Specialgrupp ska jaga väskryckare

Ytterligare två väskryckningar under tisdagen gjorde att polisen nu tillsatt en specialgrupp för att lösa brotten.

Annons

– Vi har jobbat väldigt hårt de senaste två veckorna för att försöka lösa de här brotten. Men det har varit oerhört svårjobbat eftersom vi inte vet var och när de slår till och oftast finns det inga andra vittnen än offret, säger inspektör Lotta Rudolfsson på Västeråspolisens ungdomsrotel.

Under en halvtimme mellan 13 och 14 i går ägde de två väskryckningarna rum. Båda hade samma tillvägagångssätt. Tjuven kommer bakifrån och rycker åt sig väskan och springer därifrån. Offret befinner sig oftast nära sitt hem eller på väg in i trappuppgången. Den första väskryckningen drabbade en 95-årig dam på Herrgärdsvägen. Den andra var en 85-årig kvinna på Bangatan.

Totalt är det drygt ett dussin väskryckningar de senaste veckorna. Tio av dem följer samma mönster och det gör att polisen tror att det är samma personer som utfört dem. De övriga är troligen några som inspirerats av de andra tjuvarna.

– Vi är i starkt behov av hjälp från Västeråsarna för att kunna lösa det här. Har man sett något som är mystiskt i närheten av de här platserna så vill vi gärna veta det. Det är bättre att höra av sig en gång för mycket än en gång för lite, säger Lotta Rudolfsson.

Hon vill också uppmana alla äldre kvinnor att inte förvara plånbok, nycklar eller andra värdesaker i sina väskor om man är ute och går.

– Stoppa dom i en säker och dold ficka, säger Lotta Rudolfsson.

Så skyddar du dig

Annons