Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Springer 630 mil för funktionsnedsatta

Fredrik Lagerholm har nått hemstaden på sin 630 mil långa springtur. Trots en infektion går han vidare på sin välgörenhetsturné.

Annons

För lite mer än tre veckor sedan började han springa från Malmö. Nu har Fredrik Lagerholm nått hemstaden Västerås.

- Jag har haft en infektion i kroppen så jag stannar i Västerås ett par dagar för att umgås med familjen och vila upp mig, säger han.

Fredrik Lagerholm säger att han ska vila, men berättar att han i stället går ungefär tio timmar om dagen. Tanken är att springa 630 mil, längden av den kinesiska muren, på 100 dagar.

- Det är mitt mål, men jag tänker inte riskera min hälsa. Huvudsaken är ju att jag lyckas få ut mitt budskap, säger han.

Förra gången Lagerholm gav sig ut genom Sverige var det på cykel för att samla in pengar till de som drabbats av tsunamin. Den här gången vill han uppmärksamma funktionshindrade och utvecklingsströrda i och utanför Sverige.

- Dels samlar jag in pengar till en organisation som hjälper utvecklingsstörda och funktionsnedsatta i hela världen, dels besöker jag gruppboenden och försöker skapa nätverk så att alla kan känna sig viktiga och delaktiga.

Han har blivit stoppad flera gånger längs vägen av folk som vill skänka pengar.

- En gång när jag var riktigt sliten var det en pappa till en son med Aspbergers som stoppade mig och sa att han uppskattade det jag gör, eftersom det sätter ett värde på hans son. Då kände jag ”wow, det här är fantastiskt”, säger Fredrik Lagerholm.

Fredrik Lagerholm

Ålder: 38

Mål: att springa Malmö-Västerås-Treriskröset-Malmö och tillbaks till Västerås igen. 630 mil på 100 dagar.

När han inte springer jobbar han på ett omsorgsboende för funktionsnedsatta.

FUB, föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning, heter organisationen som han samlar in pengar för.

På Facebook kan du följa Fredriks färd.

Mer läsning

Annons