Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stabilt men svårforcerat

Mälarisen är stabil på många håll. Men det tjocka snötäcket döljer mycket stöp och det är svårt att ta sig fram.

Annons
KARTA: DANIEL GUERRA

Uppgifter från israpportörerna samlades in fredag den 26 februari:

1. Hamnen: Rolf Ericsson berättar att isen är tjock och täcks av en halv meter snö. Han berättar även att det är mycket vatten under snön. Varning för båtrännorna och dålig is inne i hamnbassängerna!

2. Lövudden: Bengt Andersson meddelar att isen är stabil med ett tjockt täcke av fuktig snö, som döljer eventuella sprickor. Han varnar för utsläppet från kraftvärmeverket.

3. Fullerö: Daniel Eriksson berättar att det är fortsatt stöpis och svårt att ta sig fram. Varning för att Fulleröråken kan öppnas när som helst!

4. Öster Mälarstrand: Ivar Mortensen meddelar att isen är stabil och att inga osäkra partier har upptäckts. Stöp som inte har genomfrusit finns närmast isen. Varning för tillflöden där isen är tunnare!

5. Almö-Lindö: Hasse Andersson berättar att läget är oförändrat från förra veckan. Det är mycket vatten under snön. ”Man törs inte åka ut så mycket”, säger han.

6. Ridöfjärden: Michael Präckel meddelar att det är mycket snö och stöp, precis som förra veckan. Varning för uppsågad is mellan Fröholmen och Vretbo!

7.Tidö-Lindö: Per Tengström berättar att det är mycket snö på isen och ser bra ut. Men han tycker att man ska vara lite försiktig vid sundet där vattnet är strömt.

8 och 9. Kärrbo och Kungsårafjärden: Peter Björklund berättar att det är mycket snö och stöp. Men att han inte har kollat hela området, eftersom det är svårt att ta sig fram.

10. Fagerön: Per Vidlund meddelar att isen är stabil med mycket snö. Han berättar även att det är mycket stöp och svårt att ta sig fram. ”Det är i stort sett oframkomligt”, säger han.

11. Långholmen: Jan Vidlund berättar att det är mycket snö och mycket vatten under snön. Han säger att isen är stark, men att snötäcket försvårar det att ta sig fram. Varning för Skurusundet!

Skridskobanan i Hässlösundet är plogad men av mycket ojämn kvalitet, enligt Ivar Mortensen.

Mer läsning

Annons