Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökigt vid invigning av butik 

(Uppdaterad version) Det blev stökigt när Dollarstore öppnade sin nya butik på Bäckby.

Annons

Butiken hade ställt ut tio tv-apparater som kunderna fick köpa för tio kronor styck. Först till kvarn gällde. Flera hundra personer fanns utanför och tryckte på för att komma in och de som stod först i kön fick knappt någon luft.

- Flera personer ropade till de två vakterna på plats att öppna dörren. Men vakterna nekade och flera personer fick panik, säger Anders Johansson, en av kunderna, till vlt.se.

Även flera andra besökare vittnar om att det var kaos vid insläppet.

– Det var helt kaos. Folk trängdes och det slutade med att väktarna fick backa från sin plats vid dörrarna för att folk tryckte på så hårt, säger Bobin Lilja.

Martin Roth, etableringsansvarig på Dollarstore, medger att insläppet inte var helt lyckat.

– Folk måste förstå att de inte kan trycka på för att komma in så vi hade hjälp av vakter som stoppade kön. Det var ju incidenter men ingen blev allvarligt skadad, säger han.

Vakterna var inte heller nöjda med insläppet och menade på att en organiserad kö hade behövts

– De valde att inte ha ett kösystem utan det var först till kvarn. Det gjorde att det blev tryck framåt hela tiden. Folk ramlade men vi var snabba att hjälpa dem upp igen så de inte blev nedtrampade, säger vakten Ömer Sakrak.

Anders Johansson berättar att han upplevde att det var totalkaos i butiken.

- Människor hamnade under varor som revs ner från hyllorna. Själv hamnade jag under toapapper, hushållspapper och andra varor och fick knappt någon luft. För att inte tuppa av kände att jag måste ta mig ut ur butiken.

Jonas Karlsson som är Dollarstores regionchef var själv i butiken under öppnandet.

– Att det skulle varit totalkaos är rätt överdrivet. De första 5-10 minuterarna ville folk komma först till tv-apparaterna så det blev lite spring. Då råkade en kund riva ner toapappersbalar men de väger ju knappt någonting, säger han och fortsätter.

– Det var ju nyöppning så det är klart det var mycket folk men vi hade alla nödutgångar öppna så folk kunde ta sig ut överallt.

Annons