Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stortjuven fick fängelsestraff

Två års fängelse. Det blev straffet för dem 43-årige mannen som hade brutit sig in i flera bostäder i Västerås och Hallstahammar.
– Det känns rimligt, säger Leif Hallner, ett av brottsoffren.

Annons

I fredags skrev VLT om stortjuven som åtalats för fyra bostadsinbrott i södra Västmanland, tre i Västerås, ett i Hallstahammar.

I går kom också domen: 2 års fängelse. Han fälldes inte bara för inbrotten utan också för bland annat häleri.

Inbrottstjuvar kan vara svåra att fälla i domstol, men 43-åringen hade varit oförsiktig och lämnat spår, bland annat blodspår och fotavtryck. När mannen greps hade han dessutom mycket stöldgods hos sig.

43-åringen förnekade skuld i rättegången, men hade lite svårt att förklara blodspåren, som hade DNA-testats. Enligt rättsmedicinsk expertis var det ytterst osannolikt att blodet inte var hans.

Att fotavtryck vid två av inbrotten kunde kopplas samman med skor som fanns hemma hos honom vid husrannsakningen var också besvärande. 43-åringen sa att han hade köpt skorna i efterhand, men det trodde rätten inte på.

Inbrottsoffret Leif Hallner, som VLT intervjuade i går, ansåg att domen var rimlig. Han hade, liksom andra inbrottsoffer, fått sina skadeståndsanspråk godkända.

– Jag hade bara begärt 2 500 kronor. Men jag vet hur det brukar bli i sådana här fall. Det är frågan om han kommer att betala.

Mer läsning

Annons