Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömlöst och fallna träd i stormens spår

Under natten mot i går drog stormen Dagmar in över Sverige. På eftermiddagen arbetade Trafikverket fortfarande med att röja upp nedfallna träd på länets vägar.

Annons
Vägen mellan Surahammar och Ramnäs, väg 66.

Enligt SMHI uppnådde de hårda vindbyarna hastigheter mellan 21 och 23 meter per sekund. I hela länet rapporterades om träd som hade fallit över vägar och stundtals saknade tusentals hushåll ström.

– Det är nog mellan 15 och 20 träd som fallit ned och blockerat vägar i ett stråk från Arboga till Sala, säger Petter Yderfors på polisen i Västmanland.

Västmanland klarade sig bra jämfört med bland annat Jämtland och Gävleborg, men enligt Trafikverket låg det under gårdagseftermiddagen fortfarande träd på många vägar i hela Mälardalen.

– Alla stora vägar är framkomliga, det är mer problem på de mindre vägarna, säger Denny Josefsson, informatör på Trafikverket.

Bland annat fick räddningstjänsten och Trafikverket rycka ut tidigt i går morse för att röja undan nedfallna träd som blockerade riksväg 66 vid Ramnäs.

Restaurang Westerqvarn utanför Hallstahammar blev också strömlös strax efter midnatt på grund av den hårda vinden.

I går kväll var det fortfarande stopp för tågtrafiken på många sträckor i Norrland, vilket bland annat gjorde att tåg från Sala mot Dalarna fick stå stilla. I övrigt var det inga stora förseningar i länet, enligt Trafikverket.

Sent i går kväll hade inga rapporter om personskador kommit in till polisen eller räddningstjänsten.

Mer läsning

Annons