Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Summer Meet-besökare hade narkotika i shortsfickan – frias av tingsrätten

Mannen från Västerås var berusad på Mälarcampingen under Summer Meet och bad om att få bli omhändertagen av polis. När så skedde hittades narkotikaklassade tabletter i hans shortsficka. Nu har mannen friats av Västmanlands tingsrätt.

Annons

Mannen blev omhändertagen i samband med att han själv larmat polis efter att ha fyllnat till på Mälarcampingen under Summer Meet. I samband med detta hittades flera tabletter av det narkotikaklassade lugnande läkemedlet alprazolam i mannens shortsficka, vilket ledde till att han åtalades för ringa narkotikabrott.

Läs också: Kvinna hade knark i kisset

Men mannen hävdade senare att det inte var hans tabletter och att de eventuellt kan tillhöra hans sedan två år avlidne son. De hade samma storlek på kläder och sonen hade kvar en massa klädesplagg hos mannen. Han menar vidare att det vore konstigt om han larmat polis men samtidigt bar på något han skulle ha anledning att dölja.

Läs också: Två gripna för grovt narkotikabrott i Västerås

En oenig tingsrätt skriver i domen att mannens förklaring inte är så osannolik att den kan lämnas utan avseende. Mannen frias därför från åtalet om ringa narkotikabrott.

Mer läsning

Annons