Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att svänga vänster vid rusning

Fyra filer med bilister som är på väg till och från jobbet samt ett av stadens huvudstråk för cyklister och gående. Det är svårt att göra en vänstersväng från Kopparlunden ut på Malmabergsgatan.

Annons
Knepig  utfart.  I rusningstid kan det vara svårt att göra en vänstersväng från Kopparlunden ut på Malmabergsgatan.

Roland Pettersson tycker att det är svårt att ta sig ut från Kopparlunden via Pressverksgatan.

– Som värst är det mellan klockan 16 och 17, speciellt utfarten vid Malmabergsgatan.

Där är två körfält i vardera riktningen och det är 50 km/tim som råder. Dessutom går ett av stadens huvudstråk för cyklister längs Malmabergsgatan och i nedförsbacken kan det gå fort in mot centrum.

– Många verkar också använda Kopparlunden som genomfartsväg. Under den mörka årstiden inträffar många incidenter då bil- föraren är fokuserad på biltrafiken och plötsligt dyker det upp gående och cyklister framför bilen.

Roland Pettersson funde- rar på om en rondell kan göra korsningen säkrare.

VLT:s trafikexpert Sven-Gunnar Wallin tycker att Västerås börjar likna en storstad när det gäller trafiken:

– På morgon och kväll till och från jobbet får man räkna med köer och problem i vissa korsningar. Jag tror inte att det går att bygga bort sådant med till exempel en cirkulationsplats vid utfarten till Malmabergs- gatan.

Hans tips är att välja andra vägar vid dessa tillfällen. På Malmabergsgatan är det ofta tät trafik både med bilar och cyklar.

– Vi får ta det lugnt och inte chansa med korta avstånd till bilarna ute på Malmabergsgatan. Vid utfart mot Östra Ringvägen och Kopparbergsvägen är det också problem vissa tider.

Mer läsning

Annons