Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svart mat för 3,8 miljoner

Restaurangen gick bra och gästerna strömmade till. Men 3,8 miljoner i intäkter har inte redovisats, enligt åklagare, polis och Skatteverket.

Annons

Två västeråsare har därför åtalats för grova skattebrott och grova bokföringsbrott. De är också skyldiga Skatteverket flera miljoner vardera i skatter och avgifter de borde ha betalat.

Det rör sig om de tidigare ägarna till populära restaurang Limone i Västerås. I sammanhanget bör det poängteras att ingen av de nuvarande ägarna eller personalen på restaurang Limone misstänks för något brott.

Skatteverket fattade misstankar mot företaget och vid revision har man upptäckt stora oredovisade intäkter för restaurangen, vilket har lett till att de båda männen åtalats.

Enligt Skatteverkets beräkningar, som godtagits av såväl dåvarande länsrätten som kammarrätten i en färsk dom, har bolaget under åren 2004–2006 undanhållit 3,8 miljoner kronor i intäkter.

Männen har nekat till att ha undanhållit pengar, men länsrätt och kammarrätt tror mer på Skatteverket.

Pengarna har bland annat gått till svarta löner och till personliga intäkter för de två männen. Dessa har förutom betalningsskyldigheten för restaurangbolagets skatteskuld också blivit skyldiga den inkomstskatt som Skatteverket anser att de borde ha betalat på sina personliga inkomster.

Sammanlagt är männen restnoterade hos kronofogden för miljonbelopp i skatteskulder.

Rättegångsdatum i tingsrätten har ännu inte bestämts.

Annons