Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartsjuk spottade och slog

Kvinnan blev spottad i ansiktet, fick en dator kastad på sig och blev misshandlad flera gånger. Orsak: Hennes pojkvän var galen av svartsjuka. Nu döms han för grov kvinnofridskränkning.

Annons

Den 43-årige mannen, numera ex-pojkvän, döms till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, vilket motsvarar sex månaders fängelse. Han har erkänt brotten.

Kvinnan och mannen träffades våren 2006, och 43-åringen ska ha flyttat in och ut hos kvinnan flera gånger under tiden.

Kvinnan blev misshandlad vid flera tillfällen, och ofta utan orsak. 43-åringen trodde att kvinnan hade en annan, han blev bland annat vansinnigt arg när han hittade tolv år gamla semesterfotografier på kvinnan och en tidigare man.

Ofta skedde misshandeln efter att mannen druckit öl, ibland så många som 24 burkar folköl.

Eftersom 43-åringen var så svartsjuk slutade kvinnan till slut att umgås med såväl manliga som kvinnliga vänner, och hon träffade inte heller sin familj så ofta. Hon undvek till och med att gå och handla ensam ifall 43-åringen skulle få för sig något.

Under rättegången berättade kvinnan att hon skämts för att hon blivit misshandlad, och att hon därför inte velat gå till läkare för att få sina skador behandlade.

Sista gången hon blev misshandlad blev hon så rädd och trodde att han skulle slå ihjäl henne. Dagen efter fick hon nog och vände hon sig till polisen.

Domstolen anser att kvinnans berättelse får stöd av 43-åringens erkännanden. Även bildbevis talar för att hon blivit misshandlad.

Mer läsning

Annons