Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta ut och sätt in pengar i Igorgallerian – nytt koncept lanseras

Sedan en tid tillbaka finns det fler bankomater i city: i Igorgallerian har ett så kallat kontantcenter installerats mittemot Coop. Där kan du både sätta in och ta ut pengar.

Annons

De nya uttagsautomaterna i Igorgallerian installerades på måndagen.

Västerås har begåvats med nya bankomater: sedan den 20 september står fyra splitt nya kontantautomater mittemot Coop på nedre plan i Igorgallerian.

Läs också: Bankomaten i Suras centrum flyttas

Johanna Holst, presskontakt på Bankomat AB, förklarar att de nya bankomaterna – två för insättning av sedlar och två för uttag – är en del i en ny satsning på så kallade kontantcenter som företaget just nu rullar ut över Sverige.

Läs också: Datorhaveri hos Swedbank skapade kaos vid bankomater

– Det sker helt enkelt stora förändringar i bankkontorsnäten, kontoren lägger ned eller slutar helt med kontanthantering, säger Johanna Holst och fortsätter:

– Det här är ett sätt att etablera oss på neutrala platser där mycket folk är i rörelse som inte behöver ligga i anslutning till bankkontor.

Läs också: Bankomater i hela landet drabbades av driftstörningar

I en av de nya uttagsautomaterna i Igorgallerian går det även att ta ut eurosedlar – bekvämt för den som ska resa utomlands och inte vill krångla på till exempel flygplatsen.

VLT har förgäves sökt Stadsrum fastigheter, som förvaltar Igorgallerian, för en kommentar.

Mer läsning

Annons