Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågen går medstora förseningar

(Uppdaterad 16.55) Tågtrafiken Stockholm-Västerås har kunnat komma igång under söndagen, med stora förseningar. Däremot går inga tåg till Sala eller Eskilstuna.

Annons
Väntans tider. Bilden är tagen på Centralstationen i Stockholm under söndagen. Passagerare väntar på besked om tågen norrut, västerut och söderut från Stockholm. FOTO: LEIF R JANSSON/SCANPIX

Tågtrafiken på Mälarbanan kunde efter lördagens snöproblem komma igång igen under söndagseftermiddagen.

Dock dras trafiken fortfarande med stora problem eftersom snöovädret gjort att tågen så att säga hamnat i oordning; tåg som borde finnas i Stockholm redo att avgå mot Västerås står i själva verket i Göteborg eller Linköping.

Därför är enstaka tåg Västerås-Stockholm och omvänt inställda. Intercitytrafiken Stockholm-Västerås-Göteborg och omvänt rullar - men med stora förseningar på minst en timme. Tågens sammansättning kan också vara annan än den normala, med färre vagnar eller annan typ av tåg än vanligt.

Prognosen för trafiken Sala-Västerås-Eskilstuna-Norrköping är att den ska komma igång under måndagsmorgonen. Under söndagen ersätts den trafiken av buss.

Tåg i Bergslagens trafik Västerås-Fagersta och omvänt har haft få förseningar på sträckan Västerås-Fagersta och omvänt, men de tåg som utgår från Ludvika kan vara uppemot en halvtimme sena.

Swebus Express busstrafik körs utan kända förseningar.

Mer läsning

Annons