Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågen tillbaka tidigare än beräknat

De ursprungliga prognoserna sade en vecka. Nu visar det sig att tågen kan gå till Eskilstuna på tisdag eftermiddag.

Annons

Trafikverket har reviderat prognosen efter fredagskvällens tågurspårning i Folkesta väster om Eskilstuna. Den innebar totalstopp under hela helgen för tågtrafiken Västerås-Kolbäck-Kvicksund-Eskilstuna och omvänt, liksom för tågtrafiken Arboga-Kungsör-Eskilstuna och omvänt.

Ursprungligen ansåg Trafikverket att skadorna på spåren som urspårningen vållat skulle ta åtminstone till lördagen den 22 februari att reparera.

Ny prognos under söndagen är väsentligt mer optmimistisk: På tisdag eftermiddag hoppas man kunna öppna ett spår på platsen - det är dubbelspår där - för trafik.

Därefter kommer trafiken att visserligen vara igång, men dras med förseningar under någon eller några dagar tills båda spåren är klara.

Men det kommer alltså att vara ersättningsbuss som gäller under hela måndagen och större delen av tisdagen. Tågtrafiken Sala-Västerås och Eskilstuna-Katrineholm-Norrköping-Linköping är igång som vanligt - men ersättningsbussarna Västerås-Eskilstuna tar längre tid på sig. Den som har anslutningar att passa bör alltså kontrollera tiderna med SJ och om möjligt välja en tidigare avgång från Västerås.

För mer information, se www.sj.se eller 0771-757575.

Mer läsning

Annons