Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare tömning upprör

Nu töms brevlådorna i Västerås redan klockan 13 på söndagar. Alldeles för tidigt tycker västeråsaren Bengt-Eric Silver. Men Posten menar att Västerås bara fått normaltid.

Annons
Annat var det förr.  När Västerås var terminalort tömdes brevlådorna klockan 17 på söndagar.

Det var i söndags som Bengt-Eric Silver gav sig av för att posta några brev. Eftersom han läst om att det är ”drive-in-lådor” på Kopparlunden så åkte han dit men då var lådorna redan tömda

– Jag var där efter 14. Vi var nog fem-sex stycken som stod där och var upprörda. Jag fattar inte att en så stor stad som Västerås kan ha så tidig tömning.

Per-Åke Oskarsson, utvecklingschef på Posten Västmanland, tycker dock inte det är något konstigt. Det är en följd av att postterminalen i Västerås lades ner vid månadsskiftet januari/februari och posten i stället går via den nya postterminalen i Hallsberg. Nu töms lådorna 19 på vardagar, inte alls på lördagar och 13 på söndagar.

– När vi var terminalort så var det tömning 17 på söndagar, men nu blir det samma tid som för resten av Sverige: 13, säger Oskarsson.

Har du fått några reaktioner?

– Nej. Vi gjorde ju en kartläggning innan och har haft information vid de gamla lådorna vid Ängsgärdet så jag tror att många vet om det.

Bengt-Eric Silver låter sig dock inte övertygas.

– Jag tycker inte att Västerås stad ska acceptera det här.

Mer läsning

Annons