Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillslag mot fest i Solidos lokal

Polisen och kronofogden gjorde ett tillslag mot en fest i mc-klubben Solidos lokal på Hacksta sent på lördagskvällen.

Annons
Ett stort polisuppbåd undersökte mc-klubben Solidos lokal på Hacksta på lördagskvällen.

Ett femtontal polisbilar och flera polisbussar ryckte ut till Bandidos tidigare lokal på Hacksta för att enligt uppgift stoppa ett planerat kampsportsevenemang som just skulle äga rum i byggnaden på Saltängsvägen.

Enligt polisen saknades tillstånd för arrangemanget och enligt polisen ska det också ha sålts öl i lokalen utan att det funnits serveringstillstånd.

När polisen kom till platsen befann sig ett 60-tal personer i lokalen. Flera hade rest till Västerås från andra håll i Sverige för att delta i festen.

- Framförallt har många ungdomar lockats hit. Eftersom det förekommit narkotika och mycket grovt våld i denna lokal är det inte ett lämpligt ställe för ungdomar att vara på, säger Börje Strömberg, informationschef vid polisen i Västmanland.

Polisen arbetade under kvällen med att identifiera alla som fanns i byggnaden. Enligt Börje Strömberg har polisens ingripande gått lugnt till.

- De ungdomar som är här är inte misstänkta för något men vi håller på att kolla upp om någon begått något brott. Ett tiotal ungdomar var under 18 år och vi har kontaktat deras föräldrar, säger han.

Enligt polisen ska några festdeltagare haft bland annat knivar på sig och är misstänkta för olaga vapeninnehav. Bland annat beslagtogs en yxa och ett samurajsvärd. Några personer har tagits in till förhör men ingen har gripits i samband med tillslaget.

Även kronofogdemyndigheten fanns på plats under lördagens razzia för att undersöka om några ekonomiska oegentligheter begåtts. Det ledde till att myndigheten kunde mäta ut bland annat pengar och guldarmband.

Mycket sprit belagtogs . Förteckningen blev åtta sidor lång.

Annons