Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio skadades i olycka

Tio personer fördes till sjukhus på lördagseftermiddagen efter en omfattande trafikolycka på riksväg 56 vid Gesala. En ambulans med patient var inblandad.

Annons
Ambulansen körde ner i diket vid olyckan.

Olyckan inträffade strax före klockan 14 på söndagen och fick ett våldsamt förlopp. Enligt uppgifter till vlt.se ska en bil från som kom från Västeråshallet ha fått sladd, touchat bilen framför, snurrat på vägbanan och därefter rammat ambulansen.

Tidigare uppgifter om att ett hästsläp var inblandat var fel - hästsläpet kom som andra bil fram till olycksplatsen efter olyckan.

Ett mycket stort räddningspådrag drogs igång med räddningstjänst och ambulanser för att ta loss, hjälpa och vårda skadade, samt poliser för att dirigera trafiken på riksväg 56.

Tio personer fördes till Centrallasarettet i Västerås för vård. Samtliga var dock lindrigt skadade och hade vid 19-tiden lämnat lasarettet.

Kilometerlånga köer bildades under räddnings- och bärgningsarbetet.

Olycksorsaken är okänd.

- Det kommer att ta tid att utreda olyckan, säger Maria Rupla vid Västmanlandspolisens kommunikationscentral och förklarar:

- Dels måste vi ta reda på hur olyckan började, vem som krockade med vem, och om andra bilar sedan krockade. Någon eller några bilar kanske bara körde av vägen för att undvika att själva krocka, vi vet inte.

Vägen var röjd och framkomlig igen före klockan 16. Dessförinnan hade polisen kunnat släppa på trafiken växelvis sedan ett körfält gjorts framkomligt.

Mer läsning

Annons